Галерия

Учебна 2019/2020 година

Тържествено изпращане на зрелостниците на ПГИ„Иван Илиев“, Випуск 2020

Тържествената церемония за предаване на училищното знаме и изпращане на Випуск 2020 започна под звуците на националния химн в двора на училището на 26 юни. 114 зрелостници от общо 5 паралелки на ПГИ „Иван Илиев“ се сбогуваха с училищното знаме и получиха дипломи за завършено средно образование и свидетелства за професионална квалификация.

Абитуриентите се сбогуваха с любимите учители с думи на признателност и благодарност не само за предадените знания, но и за важните житейски уроци, които са научили от тях. Общите емоции и вълнения на випуска сподели с присъстващите Натали Васева от ХII а клас. Към благодарствените думи се присъедини и първенецът на випуска Виолета Вучкова от XII б клас, която пожела на своите съученици никога да не се отказват да преследват мечтите си независимо от изпитанията, които ще им поднася животът.

Тържеството завърши с бурно отброяване от 1 до 12.


На 15.11.2019 г. дни преди тържественото отбелязване на 70 годишния юбилей на ПГИ „Иван Илиев“ група ученици от XI и XII клас, обучаващи се в специалности „Банково дело“, „Икономика и мениджмънт“ и „Оперативно счетоводство“ посетиха БНБ. Целта на посещението бе среща-разговор с г-н Стефан Цветков – главен касиер на БНБ, бивш възпитаник на гимназията. Инициатори на срещата са г-жа Нина Стоицова – заместник-директор и г-жа Карамфила Стойкова – старши учител по икономически дисциплини. Г-н Цветков запозна учениците с функциите, мисията и структурата на БНБ, след което г-жа Лазарова представи историята и развитието на банковото дело в България. Учениците разгледаха музейната сбирка на БНБ, състояща се от монети и банкноти, използвани в различни исторически периоди на българската държава и в днешно време. С пожелания за успешно завършване, професионално развитие и до нови срещи завърши срещата с г-н Стефан Цветков.


70 ГОДИНИ ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“


В света на книгите! Ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“  посетиха филиала на читалищната библиотека в кв .“Еленово“ – Благоевград. Учениците разгледаха книжния фонд, извадиха си читателски карти и си взеха книги за четене.

Откриване на учебната година


В навечерието на коледните празници ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград поздравиха възрастните хора от Пенсионерски клуб – кв.“Еленово“.

Благотворителна инициатива на учениците от общежитието на ПГИ“ Иван Илиев“! – Посещение в социални домове за младежи със специални потребности!


69 ГОДИНИ ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“

 • Мероприятия по повод празника на училището
 • Състезание „Да научим заедно“, , което е част от дейностите, реализирани от ПГИ по националната програма „Заедно за всяко дете”, модул „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“.
  В състезанието, което тази година освен предметите информационни технологии и география и икономика бе добавен учебният предмет математика, участваха 6 тима с по трима ученици от 10 клас и отбор родители.
  Надпреварата се проведе на 5 етапа, като на всеки един отпадаше по един отбор. Първият кръг бе свързан с разпознаване на известни личности от областта на география и икономика, математика, информационни технологии, вторият – с позициониране на известни забележителности върху картата на България. В третия етап отборите разпознаваха хардуерни елементи на компютър и ги
  групираха в зависимост от функционалностите им. Достигналите до финала решаваха забавни математически задачи и редяха пъзел.
  След оспорвана надпревара първото място заслужиха отборът на 10 „д” клас, следван от екипа на родителите и тима на 10 „а” клас.
 • Поднасяне цветя пред паметника на Иван Илиев.
 • Творческа работилница за изработване на хартиени цветя. Инициативата е посветена на патронния празник на ПГИ „Иван Илиев“.