Галерия

Учебна 2020/2021 година

Тържествена церемония по изпращане на випуск 2021

Директорът на ПГИ „Иван Илиев“ поздрави зрелостниците, родителите и учителите с празничния ден. Пожела на абитуриентите да имат смели мечти и увереност, че ще ги постигнат, защото са получили добра професионална и общообразователна подготовка от своите учители и са развили комплекс от социални умения за толерантност, уважение на мнението и личността на другите, усетили са силата на работа в екип, удовлетворението да твориш добро – необходими за професионално и личностно израстване.

„Правете нещата в живота си с любов, защото любовта създава доброто в живота ни и ни прави щастливи.

Със сърца, изпълнени с любов, персоналът на ПГИ ви пожелава бъдещи успехи. И не забравяйте: те ще бъдат толкова големи, колкото решите, че искате да постигнете.

Бъдете активни граждани на Република България, защото вие сте нашето бъдеще и България има нужда от вас.“

Поздрави поднесе от името на оставащите в училището учениците Гергана Пендуркова от XIб клас: „Изминали са дванадесет години – труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера. Този дълъг път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на тях, ако имате самочувствието, че сте силни и непоколебими – дължите го на тях, ако сте открити, честни и правите добро – дължите го на тях!“

Зрелостниците изразиха своята благодарност чрез думите на Румяна Котевска от XII а клас: „Искаме да Ви благодарим за усилията, които положихте през тези 5 години заедно. Вие бяхте нашето семейство, вие ни давахте съвети, вие ни научихте да бъдем по-добри хора. Благодарим Ви, че въпреки епидемиологичната обстановка, дадохте всичко от себе си, за да ни предадете знанията, необходими за успешното завършване на средното ни образование.“


Ученици от ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград посетиха Регионалния исторически музей, където Камерна опера Благоевград представи едноактната комична опера „Рита“ от Гаетано Доницети по либрето на Густаво Ваез. С бурни аплодисметни учениците от VIII, IX и X клас изразиха своето вълнение от виртуозните вокални арии и наситения комичен мизансцен, професионално поднесени от певците-актьори. Учениците заявиха своето желание да присъстват на още много събития организирани от Камерна опера Благоевград.


Учебна 2019/2020 година

Тържествено изпращане на зрелостниците на ПГИ„Иван Илиев“, Випуск 2020

Тържествената церемония за предаване на училищното знаме и изпращане на Випуск 2020 започна под звуците на националния химн в двора на училището на 26 юни. 114 зрелостници от общо 5 паралелки на ПГИ „Иван Илиев“ се сбогуваха с училищното знаме и получиха дипломи за завършено средно образование и свидетелства за професионална квалификация.

Абитуриентите се сбогуваха с любимите учители с думи на признателност и благодарност не само за предадените знания, но и за важните житейски уроци, които са научили от тях. Общите емоции и вълнения на випуска сподели с присъстващите Натали Васева от ХII а клас. Към благодарствените думи се присъедини и първенецът на випуска Виолета Вучкова от XII б клас, която пожела на своите съученици никога да не се отказват да преследват мечтите си независимо от изпитанията, които ще им поднася животът.

Тържеството завърши с бурно отброяване от 1 до 12.


На 15.11.2019 г. дни преди тържественото отбелязване на 70 годишния юбилей на ПГИ „Иван Илиев“ група ученици от XI и XII клас, обучаващи се в специалности „Банково дело“, „Икономика и мениджмънт“ и „Оперативно счетоводство“ посетиха БНБ. Целта на посещението бе среща-разговор с г-н Стефан Цветков – главен касиер на БНБ, бивш възпитаник на гимназията. Инициатори на срещата са г-жа Нина Стоицова – заместник-директор и г-жа Карамфила Стойкова – старши учител по икономически дисциплини. Г-н Цветков запозна учениците с функциите, мисията и структурата на БНБ, след което г-жа Лазарова представи историята и развитието на банковото дело в България. Учениците разгледаха музейната сбирка на БНБ, състояща се от монети и банкноти, използвани в различни исторически периоди на българската държава и в днешно време. С пожелания за успешно завършване, професионално развитие и до нови срещи завърши срещата с г-н Стефан Цветков.


70 ГОДИНИ ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“


В света на книгите! Ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“  посетиха филиала на читалищната библиотека в кв .“Еленово“ – Благоевград. Учениците разгледаха книжния фонд, извадиха си читателски карти и си взеха книги за четене.

Откриване на учебната година


В навечерието на коледните празници ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград поздравиха възрастните хора от Пенсионерски клуб – кв.“Еленово“.

Благотворителна инициатива на учениците от общежитието на ПГИ“ Иван Илиев“! – Посещение в социални домове за младежи със специални потребности!


69 ГОДИНИ ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“

 • Мероприятия по повод празника на училището
 • Състезание „Да научим заедно“, , което е част от дейностите, реализирани от ПГИ по националната програма „Заедно за всяко дете”, модул „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“.
  В състезанието, което тази година освен предметите информационни технологии и география и икономика бе добавен учебният предмет математика, участваха 6 тима с по трима ученици от 10 клас и отбор родители.
  Надпреварата се проведе на 5 етапа, като на всеки един отпадаше по един отбор. Първият кръг бе свързан с разпознаване на известни личности от областта на география и икономика, математика, информационни технологии, вторият – с позициониране на известни забележителности върху картата на България. В третия етап отборите разпознаваха хардуерни елементи на компютър и ги
  групираха в зависимост от функционалностите им. Достигналите до финала решаваха забавни математически задачи и редяха пъзел.
  След оспорвана надпревара първото място заслужиха отборът на 10 „д” клас, следван от екипа на родителите и тима на 10 „а” клас.
 • Поднасяне цветя пред паметника на Иван Илиев.
 • Творческа работилница за изработване на хартиени цветя. Инициативата е посветена на патронния празник на ПГИ „Иван Илиев“.