Eвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спорта в ПГИ „Иван Илиев“

Учители и ученици от ПГИ „Иван Илиев“ отбелязаха Европейския ден на спорта в училище с Конкурс по народни танци в двора на гимназията. В надиграването се включиха всички паралелки и по специално разработени критерии беше излъчен победител от всеки випуск, а накрая и най-активен клас за цялото училище. Всички ученици имаха за задача да изиграят три различни хора. Броят на включилите се, участието на класния ръководител и танцовите умения определиха победителите – XII в клас, с класен ръководител Любима Ласкова, надиграха всички и спечелиха първо място. На второ място се класираха учениците от Х в клас, с класен ръководител Димитър Гальов, а на трето място – ХI в клас, с класен ръководител Гергана Гошева.

Победителите от всеки випуск бяха следните паралелки:

-VIII б клас, с класен ръководител Душка Станкова и VIII г клас, с класен ръководител Екатерина Бонева-Дамянова, си поделиха първото място за осмокласниците;

– IX б клас, с класен ръководител Желязка Милкова;

– Наградените с първо, второ и трето място в крайното класиране спечелиха надпреварата по випуски.

Инициативата Европейски ден на спорта в училище се провежда в страната за осма поредна година и има за цел да насърчи физическата активност сред учениците, която да въздейства положително и върху психическото здраве на децата и юношите, да насърчи позитивните им взаимоотношения.

Директорът на ПГИ „Иван Илиев“ – госпожа Ася Бояджиева, благодари на всички, които се включиха активно в надиграването и изрази радостта си, че учениците от гимназията знаят български хора.

Клипове