Училищна панорама – 2022

Десето юбилейно издание на „Училищна панорама“ се проведе в Благоевград на площад „Македония“ на 31 май 2022 година.

Панорамата бе организирана от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

В рамките на събитието учениците и техните родители се запознаха с възможностите за прием в различните училища на територията на община Благоевград.

„Училищната панорама“ бе открита от директора на Дирекция „Образование“ към Община Благоевград, Симона Митова. Тя поздрави всички участници и гости и връчи благодарствени грамоти на училищата, участници в събитието.

В тазгодишното юбилейно издание на „Училищна панорама“ взе участие и ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград, като училището представи специалностите, в които ще приема осмокласниците през учебната 2022/2023 година – „Банково дело“, „Икономика и мениджмънт“, „Оперативно счетоводство“ и „Икономическа информатика“ с разширено изучаване на английски език.

Целта на инициативата бе да подпомогне родителите, бъдещите ученици, учениците в преход към средно образование и зрелостниците, продължаващи образованието си, да направят своя информиран избор. Изложението даде възможност учебните заведения да представят чрез презентации и отличия своите постижения в различни области пред благоевградската общественост.