Галерия

Учебна 2019/2020 година

В света на книгите! Ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“  посетиха филиала на читалищната библиотека в кв .“Еленово“ – Благоевград. Учениците разгледаха книжния фонд, извадиха си читателски карти и си взеха книги за четене.

Откриване на учебната година


В навечерието на коледните празници ученици от общежитието на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград поздравиха възрастните хора от Пенсионерски клуб – кв.“Еленово“.

Благотворителна инициатива на учениците от общежитието на ПГИ“ Иван Илиев“! – Посещение в социални домове за младежи със специални потребности!


69 ГОДИНИ ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“

 • Мероприятия по повод празника на училището
 • Състезание „Да научим заедно“, , което е част от дейностите, реализирани от ПГИ по националната програма „Заедно за всяко дете”, модул „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“.
  В състезанието, което тази година освен предметите информационни технологии и география и икономика бе добавен учебният предмет математика, участваха 6 тима с по трима ученици от 10 клас и отбор родители.
  Надпреварата се проведе на 5 етапа, като на всеки един отпадаше по един отбор. Първият кръг бе свързан с разпознаване на известни личности от областта на география и икономика, математика, информационни технологии, вторият – с позициониране на известни забележителности върху картата на България. В третия етап отборите разпознаваха хардуерни елементи на компютър и ги
  групираха в зависимост от функционалностите им. Достигналите до финала решаваха забавни математически задачи и редяха пъзел.
  След оспорвана надпревара първото място заслужиха отборът на 10 „д” клас, следван от екипа на родителите и тима на 10 „а” клас.
 • Поднасяне цветя пред паметника на Иван Илиев.
 • Творческа работилница за изработване на хартиени цветя. Инициативата е посветена на патронния празник на ПГИ „Иван Илиев“.