Медиите за нас

Запис  и снимки от срещата с г-н Адемов

 


„УЧИЛИЩЕ – ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ“

ПГИ „Иван Илиев“ беше избрано сред 40-те училища в България за участие в проект „Училище- посланик на Европейския парламент“ за уч.2018 / 2019г. На 08.10.2018г. в Бюрото на ЕП в София се проведе обучение на старши посланици на ЕП. Като представители на училището се включиха г-жа Я. Стоянова и г-жа М. Методиева. Предстоят дейности на младшите посланици през учебната година.


НА 23.10.2018Г. В ПГИ „ИВАН ИЛИЕВ“ БЕ ПРОВЕДЕН ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ С УЧАСТИЕТО НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ  И ОГНЯН ЗЛАТЕВ, РЪКОВОДИТЕЛ НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ.

ТЕМАТА НА ФОРУМА БЕШЕ „ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, ИЛИ КАКВО ГОВОРИ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА МЛАДИТЕ ХОРА“. СЪЩО ТАКА БЯХА ДИСКУТИРАНИ И СЛЕДНИТЕ ТЕМИ:

* ЕС пред избори за Европейски парламент през 2019 година. Имат ли значение европейските избори за нас?

* Къде е мястото на Европейския съюз в развитието на младите хора? Къде е мястото на младите хора в развитието на Европейския съюз?

СРЕЩАТА БЕШЕ ОРГАНИЗИРАНА СЪВМЕСТНО С ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „ЕВРОПА ДИРЕКТНО“ – БЛАГОЕВГРАД И Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА „ПГИ- ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ“. МЛАДШИТЕ ПОСЛАНИЦИ ВЗЕХА АКТИВНО УЧАСТИЕ В ДИСКУСИЯТА.


Огнян Златев, ЕК: Европейският съюз работи по различни начини за справяне с процеса мигрантска криза


Да надъхаш младите, че и от тях зависи…